Da bi vam palačinke ispale sočne i mekane, trebate imati dobru podlogu. Dakle, smjesa za palačinke treba biti rađena s pravom količinom sastojaka i na pravilan način, a kako to učiniti, pročitajte u nastavku.
Za pripremu vam je potrebno:
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne ili obične vode
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- naribana korica limuna
- malo soli
- 250 g glatkog brašna
(FOTO: Pixabay)
Najprije u posudu stavite jaja te ih potom izmutite pjenjačom ili mikserom. Nakon toga dodajte brašno, mlijeko i vodu te miješajte dok se smjesa ne sjedini. Na samom kraju dodajte limunovu koricu i sol. Sada možete krenuti s pečenjem.
Smjesa za palačinke ne smije biti ni previše gusta ni previše rijetka, a uvijek možete u procesu dodati brašna ili vode ako vidite da vam ne ispada kako bi trebala.
Važno je imati dobru tavu kako vam sepalačinkene bi za nju lijepile. Mora biti dobro zagrijana prije nego što dodate smjesu, a premažite je s malo ulja. Po potrebi dodajte ulje u procesu, ovisno o tome koliko palačinki pripremate.
Dakle, najvažnija u pripremi je smjesa za palačinke te ako vam ona ispadne dobro, samim time će i palačinke.