Play ponuda
Play ponuda
voće za sve kombinacije

Kako jabuka funkcionira u slanim jelima? Odlično.

Navikli smo na jabuke u kolačima, ali one nisu rezervirane isključivo za slatka jela. Zbog svoje teksture i slatko-kiselkastog okusa, jabuke odlično pašu i u slanim jelima.

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
RTL/ 26.2.2016. u 12:41
Play ponuda

Ne vjerujete nam? Onda isprobajte ova četiri recepta i uvjerite se da  jabuku možete koristiti u ama baš svakom jelu!

Jabuka s piletinom

Sastojci (jedna osoba):

  • 2 žlice narezane bademe
  • 100 grama popržene piletine
  • 1/2 jabuke
  • 1/2 malog koromača, tanko narezanog
  • 2 žlice dresinga

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tostirajte bademe u pećnici,  povremeno promiješajte, oko 4 minute. Pustite ih da se ohlade.

Pomiješajte narezanu piletinu, nasjeckanu jabuku i komorač u zdjeli. Prelijte dresingom, koji ćete napraviti tako da pomiješate malo maslinovog ulja sa vinskim octom, žlicom senfa, soli i paprom.

Na kraju dodajte tostirane bademe i poslužite.

Salata od endivije, krumpira i jabuka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Sastojci (jedna osoba):

  • 1 žlica lješnjaka ili pistacija
  • 3-4 šalice endivije
  • 1/2 šalice pečenog krumpira
  • 1/2 jabuke, tanko narezane
  • 2 žlice dresinga (maslinovo ulje+ocat+senf+sol+papar)

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i tostirajte lješnjake. Kad lagano potamne (6-8 minuta) izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Pomiješajte endiviju sa krumpirom i jabukom. Dodajte 2-3 žlice dresinga i na kraju tostirane lješnjake (ili pistacije).

Kobasica s kupusom i jabukom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
ISCRPLJENI OD VIROZE

Martina i Ismael opet bolesni pa on donio važnu odluku: 'Ne možemo tako dalje'

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1/2 glavice crvenog kupusa, tanko narezanog
  • 1 srednja glavica luka, tanko narezan
  • 1 srednja jabuka, narezana
  • 2 grančice majčine dušice
  • 1 žlica vinskog octa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • 500 g kobasica, po vašem izboru

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ubacite kupus, luk, jabuke, majčinu dušicu, ocat, 1 žlicu ulja i 1/4 šalice vode u dublji lim za pečenje, začinite sa soli i paprom i pecite, prekriveno folijom, dok kupus ne uvene i omekša, 35-45 minuta.

U međuvremenu, na žlici ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri pecite kobasice dok ne porumene, 12-15 minuta. Dodajte u kupus tijekom posljednjih 10 minuta pečenja i uklonite foliju. Poslužite uz kruh.

Juneći ragu s jabukama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg junetine bez kosti, narezane na kockice
  • 2 žlice maslaca
  • 2 srednja luka, sitno nasjeckan
  • 2 žlice brašna
  • 1/8 žličice soli
  • 2 šalice vode
  • 2 žlice soka od jabuke
  • 2 lovorova lista
  • Pola žličice mljevenog klinčića
  • 2 srednje mrkve, narezane
  • 2 srednje jabuke, oguljene i narezane

U dubokom loncu popržite meso na maslacu. Kad meso poprimi smeđu boju, dodajte luk i sve zajedno pirjajte 4-6 minuta. Pospite brašnom i soli. Postupno dodajte vodu i sok od jabuke. Kad počne vriti, dodajte lovorov list i klinčić. Kuhajte sat-sat i pol ili dok meso ne omekša. Zatim, dodajte mrkvu i jabuke, kuhajte sve zajedno još 15-25 minuta. Zgusnite po želji.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽELIM ZNATI VIŠE!

Naučite razliku između muflona i jelena!

Play ponuda

Više s weba