Ostalo

Kako jednostavno i brzo oguliti rajčice

Često imate potrebu u receptima koristiti nasjeckane svježe rajčice.

Dobar tek
01.05.2018 10:00

Da biste izbjegli neugodne susrete sa žilavom ovojnicom od rajčice koja se prilikom kuhanja odvaja od polpe, dati ćemo vam savjet kako da je jednostavno ogulite rajčice prije kuhanja.

Stavite zakuhati vodu u dublji lonac. Dok čekate da voda zakuha, operite rajčice i odstranite im zelene peteljke. Malim oštrim nožem odstranite korjenasti dio s donje strane rajčice. Vrh rajčice lagano zarežite nožem tako da napravite dva reza u obliku križa.

Rajčica

Tako pripremljene rajčice stavite u vrelu vodu na 30 sekundi, pa ih nakon toga odmah stavite pod mlaz hladne vode kako bi se ohladile i kako bi se ovojnica što lakše odvajala. Kad se rajčice ohlade, lagano im nožem odstranite ovojnicu. Razrežite ih na pola i odstranite im sjemenke i vodu kako bi vam ostalo samo čista pulpa (meso rajčice).

Ovako pripremljena sjeckana rajčica neizostavan je dio svih talijanskih umaka, šalši, meksičkih umaka i nema više neugodne ovojnice koja vam smeta dok uživate u svom omljenom jelu.

Još savjeta pronađite na portalu Dobar tek!