Ostalo

Kako napraviti šarenu domaću tjesteninu

Zanimljivog je i šarenog izgleda i najvažnije, odličnog okusa!

Tri - dva - jedan - kuhaj
27.09.2017 18:37

Trebaju vam:

- 2 šalice brašna

- Žličica soli

- 3 jaja

- Žlica maslinovog ulja

- KOTANYI Kurkuma

- KOTANYI Crvena paprika

- KOTANYI Usitnjeni peršin

1. Pomiješamobrašno i sol te dodamojaja.

2. Umiješamomaslinovo ulje.

3. Sjedinimosve sastojke i mijesimodok ne dobijemokompaktno tvrđe tijesto.

4. Tijesto podijelimo na tri dijela.

5. U jedan komad dodamo kurkumu, u drugi crvenu papriku, a treći usitnjeni peršin.

6. Umijesimo začine u tijesto.

7. Svaki komad zamotamo u foliju i stavimopola sata u hladnjak.

8. Tijesto tanko razvaljamoi režemo šire rezance.

9. Domaća tjestenina kuha se kratko, tek 2-3 minute.

10. Poslužite uz umak po želji.