Savjeti:
1. Kod pripreme lungića je važno da odstranite žilice, a ostavite masnoću jer je ona poželjna kod pečenja.
2. Očišćeni lungić narežite na medaljone debljine 3 cm
3. Lungić je mekano meso pa ga nikako nemojte tući batom za meso, nego medaljone trebate samo lagano izmasirati prstima. Ostavite ih neko vrijeme da odstoje na sobnoj temperaturi. Nikada nemojte peći meso koje ste netom prije izvadili iz hladnjaka.
4. Lungić solite neposredno prije pečenja. Jako je bitno da vam tava bude dobro zagrijana, a ulje dodajete netom prije stavljanja medaljona.
5. U tavu možete dodati i dva lista lovora kako biste aromatizirali ulje. Po želji možete staviti i neki drugi aromat.
6. Meso pečete sa svake strane 2-3 minute, a zatim pečete i rubove kako bi zatvorili pore. Nikada ne bodite meso vilicom nego ga okrećite hvataljkom jer na taj način neće izići sokovi koji trebaju ostati u mesu radi sočnosti. Nakon što meso izvadite iz tave ostavite ga da odstoji koju minutu da odmori, a zatim ga narežite i po želji začinite paprom i maslinovim uljem.
Još Špičekovih savjeta pogledajte OVDJE!