Dobro pečenje uvijek je dobar izbor za obiteljske ručkove i okupljanja. Iako se carsko meso mora peći tri sata, njegovi rezultati opravdat će svo čekanje. Kako se priprema, pročitajte u nastavku.
(FOTO: Pixabay)
Za pripremu vam je potrebno:
- 1 kg carskog mesa
- 1 žlica senfa
- sol, papar
- pola žlice mljevene crvene paprike
- 100 suncokretovog ulja
- 1 kg krumpira
Najprije carsko meso pripremite za pečenje. Kožu zarežite oštrim nožem na kockice dimenzija oko 2x2 centimetra, ali režite plitko da se zareže samo koža i masnoća, ali ne i meso. Sada ga posolite i popaprite sa svih strana te pospite mljevenom paprikom.
U posebnoj posuditi pomiješajte senf i malo ulja pa i s tom smjesom premažite meso. Prebacite ga sada u pleh za pečenje, dodajte ostatak ulja i stavite ga peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 stupnjeva tri sata.
Kada se meso peče pola sata, bacite se na pripremu krumpira. Očistite ga, narežite na ploške te kuhajte u posoljenoj vodi 15 minuta nakon što voda zakuha. Nakon što je prošlo tri sata, izvadite meso iz pećnice, a temperaturu pojačajte na 220 stupnjeva.
Sada u pleh od mesa ubacite i krumpir i dobro ga umiješajte u umak. Vratite pleh u pećnicu i pecite još 20 minuta.
Kada sve izvadite iz pećnice, prije rezanja, ostavite carsko meso još 10 minuta da miruje.