Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sočno i ukusno

Kako pripremiti carsko meso?

Carsko meso - idealan ručak za obiteljska okupljanja

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dobro pečenje uvijek je dobar izbor za obiteljske ručkove i okupljanja. Iako se carsko meso mora peći tri sata, njegovi rezultati opravdat će svo čekanje. Kako se priprema, pročitajte u nastavku. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay) 

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 1 kg carskog mesa 
  • 1 žlica senfa 
  • sol, papar
  • pola žlice mljevene crvene paprike 
  • 100 suncokretovog ulja 
  • 1 kg krumpira

Najprije carsko meso pripremite za pečenje. Kožu zarežite oštrim nožem na kockice dimenzija oko 2x2 centimetra, ali režite plitko da se zareže samo koža i masnoća, ali ne i meso. Sada ga posolite i popaprite sa svih strana te pospite mljevenom paprikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U posebnoj posuditi pomiješajte senf i malo ulja pa i s tom smjesom premažite meso. Prebacite ga sada u pleh za pečenje, dodajte ostatak ulja i stavite ga peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 stupnjeva tri sata.

Kada se meso peče pola sata, bacite se na pripremu krumpira. Očistite ga, narežite na ploške te kuhajte u posoljenoj vodi 15 minuta nakon što voda zakuha. Nakon što je prošlo tri sata, izvadite meso iz pećnice, a temperaturu pojačajte na 220 stupnjeva. 

Upravo se čita

Image
imaju ih Mađari i Talijani

Sjećate se narodnih obveznica? Ministar Primorac želi ih uvesti opet! 'Građani bi i tako financirali državu'

Sada u pleh od mesa ubacite i krumpir i dobro ga umiješajte u umak. Vratite pleh u pećnicu i pecite još 20 minuta. 

Kada sve izvadite iz pećnice, prije rezanja, ostavite carsko meso još 10 minuta da miruje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
u par koraka

Raštika recept: Kako pripremiti varivo s raštikom?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba