Coulis je zapravo vrsta voćnog preljeva ili umaka kojise često dodaje u raznovrsne slastice kako bi ih oplemenio do savršenstva. Coulis od malina izvrsno se slaže s čokoladnim tortama kako bi im dao prozračnu notu, a idealan je dodatak panna cotti, sladoledu i raznim desertnim kremama.
Priprema ovog voćnog umaka ne zahtjeva previše truda i vremena, a rezultira potpunim slatkim užitkom.
Za savršeni coulis od malina treba vam 200 grama malina (svježe ili smrznute), 4 žlice šećera u prahu, 1 žlica limunovog soka i 2 žlice vode. Navedene sastojke stavite u lonac te miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a maline se opuste. 3-5 minute bi trebale biti dovoljne. Potom maknite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete masu nalik pireu od malina koju zatim treba procijediti kroz sitno sito kako bi se odstranile sitne koštice. Dobiveni preljev treba ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladiti prije posluživanja.
Andrej i Marijan iz showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' na sličan su način pripremali svoj coulis od malina koji su poslužili uz čokoladne kocke te vam to može biti inspiracija za vikend-desert! Iako se oni nisu proslavili svojim kockama, žiri je pohvalio njihov umak od malina koji je cijeli desert podigao na višu razinu.
Nove ideje za ukusne recepte ne propustite pogledati u ponedjeljak u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.