Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SLANI DESERT

Kako pripremiti mekane kiflice?

U nekoliko koraka dobit ćete mekane kiflice koje će sigurno oduševiti sve koji ih kušaju

Image
Foto: Pexels
RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kiflice su uvijek dobar odabir ako želite pripremiti nešto jednostavno, a ukusno i sočno. U nekoliko koraka dobit ćete mekane kiflice koje će sigurno oduševiti sve koji ih kušaju, a kako ih pripremiti, pročitajte u nastavku.

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 1/2 kg glatkog brašna 
  • 1 jaje 
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli 
  • 150 ml ulja 
  • 250 ml mlakog mlijeka 
  • kvasac
  • 250 g svježeg sira 
shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

(FOTO: Pexels) 

Za mekane kiflice, u posudi pomiješajte sol, šećer, ulje i toplo mlijeko, a zatim dodajte brašno i kvasac. Umijesite glatko tijesto pa ga ostavite sat vremena da se diže. Sada razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi pa ga podijelite na četiri jednaka tijela. Svaki dio potom razvaljajte u krug na 0,5 centimetara debljine i podijelite na osam dijelova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sada na dobivene male dijelove dodajte svježeg sira po želji te ih zarolajte u kiflice. Složite ih u pleh na papir za pečenje i premažite razmućenim jajetom. Slane kiflice pecite na 200 stupnjeva 20 minuta. 

Uz samo par sastojaka dobit ćete mekane kiflice u kojima će gosti uživati. Ako napravite veću količinu, uvijek ih možete zamrznuti pa kasnije zagrijati u mikrovalnoj. 

RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču