Kiflice su uvijek dobar odabir ako želite pripremiti nešto jednostavno, a ukusno i sočno. U nekoliko koraka dobit ćete mekane kiflice koje će sigurno oduševiti sve koji ih kušaju, a kako ih pripremiti, pročitajte u nastavku.
Za pripremu vam je potrebno:
- 1/2 kg glatkog brašna
- 1 jaje
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 150 ml ulja
- 250 ml mlakog mlijeka
- kvasac
- 250 g svježeg sira
(FOTO: Pexels)
Za mekane kiflice, u posudi pomiješajte sol, šećer, ulje i toplo mlijeko, a zatim dodajte brašno i kvasac. Umijesite glatko tijesto pa ga ostavite sat vremena da se diže. Sada razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi pa ga podijelite na četiri jednaka tijela. Svaki dio potom razvaljajte u krug na 0,5 centimetara debljine i podijelite na osam dijelova.
Sada na dobivene male dijelove dodajte svježeg sira po želji te ih zarolajte u kiflice. Složite ih u pleh na papir za pečenje i premažite razmućenim jajetom. Slane kiflice pecite na 200 stupnjeva 20 minuta.
Uz samo par sastojaka dobit ćete mekane kiflice u kojima će gosti uživati. Ako napravite veću količinu, uvijek ih možete zamrznuti pa kasnije zagrijati u mikrovalnoj.