Ostalo

Kako pripremiti najmekše kiflice?

U nekoliko koraka dobit ćete najmekše kiflice koje će sigurno oduševiti sve koji ih kušaju

RTL.hr
12.08.2021 06:00

Kiflice su uvijek dobar odabir ako želite pripremiti nešto jednostavno, a ukusno i sočno.U nekoliko koraka dobit ćete najmekše kiflice koje će sigurno oduševitisvekoji ih kušaju, a kako ih pripremiti, pročitajte u nastavku.

Kolači

(FOTO: Pexels)

Za pripremu vam je potrebno:

- 1/2 kg glatkog brašna

- 1 jaje

- 1 žlica šećera

- 1 žlica soli

- 150 ml ulja

- 250 ml mlakog mlijeka

- kvasac

- 250 g svježeg sira

Za najmekše kiflice , uposudi pomiješajte sol, šećer, ulje i toplo mlijeko, a zatim dodajte brašno i kvasac. Umijesite glatko tijesto pa ga ostavitesatvremena da se diže. Sada razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi pa gapodijelite na četiri jednaka tijela. Svaki dio potomrazvaljajte u krug na 0,5 centimetara debljine i podijelitena osam dijelova.

Sada na dobivene male dijelove dodajte svježeg sira po želji te ih zarolajte u kiflice. Složite ih u pleh na papir za pečenje i premažite razmućenim jajetom.Slane kiflicepecite na 200 stupnjeva 20minuta.

Uz samo par sastojaka dobit ćete najmekše kiflice u kojima će gosti uživati.Akonapravite veću količinu, uvijek ih možete zamrznuti pa kasnije zagrijati umikrovalnoj.