Kiflice su uvijek dobar odabir ako želite pripremiti nešto jednostavno, a ukusno i sočno.U nekoliko koraka dobit ćete najmekše kiflice koje će sigurno oduševitisvekoji ih kušaju, a kako ih pripremiti, pročitajte u nastavku.
(FOTO: Pexels)
Za pripremu vam je potrebno:
- 1/2 kg glatkog brašna
- 1 jaje
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 150 ml ulja
- 250 ml mlakog mlijeka
- kvasac
- 250 g svježeg sira
Za najmekše kiflice , uposudi pomiješajte sol, šećer, ulje i toplo mlijeko, a zatim dodajte brašno i kvasac. Umijesite glatko tijesto pa ga ostavitesatvremena da se diže. Sada razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi pa gapodijelite na četiri jednaka tijela. Svaki dio potomrazvaljajte u krug na 0,5 centimetara debljine i podijelitena osam dijelova.
Sada na dobivene male dijelove dodajte svježeg sira po želji te ih zarolajte u kiflice. Složite ih u pleh na papir za pečenje i premažite razmućenim jajetom.Slane kiflicepecite na 200 stupnjeva 20minuta.
Uz samo par sastojaka dobit ćete najmekše kiflice u kojima će gosti uživati.Akonapravite veću količinu, uvijek ih možete zamrznuti pa kasnije zagrijati umikrovalnoj.