Ostalo

Kako pripremiti zapečene palačinke sa sirom?

Umjesto običnih palačinki, za promjenu pripremite zapečene palačinke sa sirom

RTL.hr
29.04.2021 06:00

Palačinke se mogu pripremati na razne načine, a mnogima su najomiljenije one iz pećnice. Zapečene palačinke sa sirom prava su delicija, a veoma su jednostavne za pripremanje. Trebat će vam sastojci koje uvijek imate kod kuće, a kako ih spremiti, pročitajte u nastavku.

Za pripremu vam je potrebno:

Za palačinke :

- 300 ml mlijeka

- 200 ml mineralne ili obične vode

- 2 jaja

- 2 žlice šećera

- naribana korica limuna

- malo soli

- 250 g glatkog bračna

Za punjenje :

- 500 g svježeg sira

- 1 jaje

- 1 vanilin šećer

- 3 - 4 velikih žlica šećera

- naribana limunova korica

Za preljev :

- 1 kiselo vrhnje

- 1 jaje

- 1 vanilinšećer

Kolači

(FOTO: Pexels)

Za početak, ispecite obične palačinke koje će u samo par koraka postati zapečene palačinke sa sirom . Najprije u posudu stavite jaja te ih potom izmutite pjenjačom ili mikserom. Nakon toga dodajte brašno, mlijeko i vodu te miješajte dok se smjesa ne sjedini. Na samom kraju dodajte limunovu koricu i sol. Sada možete krenuti s pečenjem.

Važno je imati dobru tavu kako vam sepalačinkene bi zanjulijepile. Mora bitidobrozagrijana prije nego što dodate smjesu, a premažite je s malo ulja. Po potrebi dodajte ulje u procesu, ovisno o tome koliko palačinki pripremate.

Sada je na redu smjesa za punjenje palačinki. U jednoj posudi pomiješajtesvesastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Na svaku palačinku dodajte smjese po volji, zamotajte ih i posložite u vatrostalnu ili keramičku posudu koju ste prethodno premazali tankim slojem maslaca.

Zadnji potez je priprema preljeva. Pomiješajte pjenjačomvanilinšećer i vrhnje pa prelijte po složenim palačinkama. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva od 15 do 20minutasve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Zapečene palačinke sa sirom sada su gotove, avamadobar tek.