Ostalo

Kako spojiti guacamole i kozice, otkriva Mateja Domitrović Sabo

Iako nije profesionalka, proučava hranu, piše o hrani i dobro kuha.

Press
18.11.2017 14:00

Članica žirija popularnog kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", Mateja Domitrović Sabo otkrila nam je savršen recept, koji će oduševiti sve ljubitelje zdrave hrane.

Ovaj lagani recept zasigurno će obradovati vaše ukućane, goste, ali i najužu obitelj. Za ovaj recept bitno je samo koristiti navedene namirnice i držati se točnog recepta. Mi smo probali i nama je savršeno!

Sastojci:

2 avokada

Pola glavice ljubičastog luka

1 rajčica

Limeta

1 svježa ljuta papričica

300 g kozica

Maslinovo ulje

Timijan

Ružmaran

Mažuran

List peršina

Sol i papar

Priprema:

Avokado mora biti zreo, odnosno mekan. Prepolovite ga, izvadite košticu i sastružite unutrašnjost, a koru bacite. Dodajte sitno nasjeckan luk, nasjeckanu rajčicu, sok limete, sol, papar i nasjeckanu ljutu papričicu i peršin. Dobro promiješajte. Kozice popecite na maslinovu ulju s timijanom, ružmarinom, mažuranom. Poslužite ih s guacamoleom.