Željka Klemenčić zadužena je za današnji zadatak koji, već tradicionalno, ne sadrži meso niti ribu. Natjecatelji su oduševljeni što će po prvi put u životu raditi flan od parmezana sa slanim karamelom od bućinih sjemenki.
S obzirom da u pripremi pečene kreme od jaja trebaju paziti na vrijeme, kandidati će na svojim radnim jedinicama moći koristiti sat, dok će im termometar biti od velike važnosti kod kuhanja karamela . On je vrlo osjetljiv kod pripreme jer, osim što u sekundi može izgorjeti na temperaturi od 165C, od nestručnog korištenja mogu nastati opekline.
Nisam ni sama znala jesam li kandidatima dala prelagan ili pretežak zadatak, bilo mi je teško odlučiti upravo zbog toga što se prvi put susreću s karamelom. Tada ti je sve šok i stresno i čini se komplicirano. I postoji objektivna opasnost da se netko od njih pofuri i opeče", objasnila je Željka zašto se odlučila za karamelu kao novi zadatak.
Hoće li se slastičari Doris i Luka, te Petra i Filipa nakon ove slatke večeri popeti na ljestvici ukupnih ocjena? Doznat ćemo već u 20:15 sati u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", samo na RTL-u!