Ostalo

Kod nas još uvijek igra ulogu koliko toga je na tanjuru"

Gastronovinarka i nova članica žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' komentira jesu li i koliki su Hrvati gurmani.

Press
03.09.2017 14:00

Hrvatska gastroscena u posljednjih se nekoliko godina proširila te je trend eksperimentiranja sa hranom došao i pod naše podneblje. Tome svjedoče mnogi inovativni restorani i food barovi diljem Hrvatske, a pogotovo uZagrebu gdje se mogu isprobati različite vrste kuhinja.

No, Mateja Domitrović Sabo smatra kako su Hrvati pretežno ljubitelji tradicionalnijih recepata te da imamo još puno prostora za napredak.

Hrvati su ljubitelji hrane, ali su klasičari i drže se navika. Kod nas još uvijek igra ulogu koliko toga je na tanjuru, nego što je na tanjuru. Mislim da su čak žene više otvorene za nova jela, dok muškarci uglavnom uvijek jedu istu hranu – dobar komad mesa da se najedu. No, mijenja se to polako i kod nas, gastroscena se sve više razvija", kazala je Mateja koja sebe smatra pravom gurmankom. Za nju hrana nije samo energija koja je potrebna tijelu, već način života te često sa svojim prijateljima i obitelji uživa u dobroj hrani.

Kako će se Mateja snaći u ulozi žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', pogledajte sutra u 19:50 sati na RTL-u!