Osnovno je pravilo da bijela vina idu uz bijelo meso, a crna uz crveno. No, natjecatelji Marina Obšivač i Mario Đanić, koji su zbog ljubavi prema vinima završili i tečaj za sommeliere, slažu se da pravi domaćin treba znati i više nego osnovno o vinoma. Jer, poslužimo li loše vino uz dobro jelo, pokvarit ćemo objed.
Uz lagano jelo ide lagano vino, a uz teško jelo ide jako vino. Uz kiselkasta jela idu kiselkasta svježa vina, a uz školjke i rakove pristaju neutralna bijela vina. Uz slatka jela piju se desertna vina ili pjenušci, dok uz kavu idu likeri, konjak i slična pića.
Međutim, Marina i Mario predlažu nam da uz neka jela zaobiđemo pravilo i poslužimo drugačija vina, pa tako uz kuhanu ribu slobodno možemo posluži bijelo vino, dok se uz pečene ribe itekako mogu ponuditi i crvena vina. Uz divljač predlažu jaka vina voćnih aroma, a za deserte vino jednake slatkoće.