Play ponuda
Play ponuda
ZAGREBAČKI ODREZAK

Koji omjer garantira sočni komad bez curenja sira?

Omiljeno jelo brojnih, a posebno djece, nije baš toliko jednostavan, ali jednom kada se savlada, užitak ne izostaje!

Image
Press/ 7.3.2016. u 9:00
Play ponuda

Kao prvo, važno je odabrati pogodno meso, a u ovom slučaju je to najčešće teletina. Zatim slijedi odabir šunke i sira – obično se uzima prešana šunka i gouda, ali u raznim varijantama to može biti i topljeni, ementaler ili mekani dimljeni sir po želji.

Vječno pitanje glasi -  koji omjer šunke i sira je potreban za najbolji zagrebački odrezak? Iako ne postoji pravilo doneseno od strane struke, uvijek se priča o dva omjera -  jednaka količina šunke ili sira, ili pak 1:2 u korist sira.

Iako sir cijelom jelu daje posebnu kremoznost i odličan okus, vrlo je važno biti oprezan s punjenjem. Ako sir iscuri, jelo gubi svoju čar – ono neće biti loše, ali neće biti potpuno. U drugu ruku, ako bude previše punjenja, meso se neće ravnomjerno ispeći, te će biti teško za rezati.

Mi vam savjetujemo sljedeće: ukoliko ste malo bolji kuhar/ili kuharica, te ste upoznati s procesom pripreme zagrebačkog odreska, pozdravljamo omjer 1:2 za sir. Obratite pozornost na to kako ćete zarolati, panirati i zatvoriti odrezak. Ukoliko ste noviji u kuhinji, i ne osjećate se najhrabrije, predlažemo jednak omjer šunke i sira, otprilike jedan komadić na jedan dobro 'istučeni' odrezak.

U svakom slučaju, budite maštoviti i zapamtite – vježbom do savršenstva!


Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽELIM ZNATI VIŠE!

Naučite razliku između muflona i jelena!

Play ponuda

Više s weba