Play ponuda
Play ponuda
DIVLJAČ

Koju vrstu divljači najviše volimo jesti?

Meso koje odlikuje posebna konzistencija i specifična aroma zahtijevaju i posebnu pripremu.

Image
Press/ 7.3.2016. u 15:17
Play ponuda

Divljač je opširan pojam, a što sve spada pod njega pročitajte u našem tekstu ovdje.

Od davnina je divljač bila obožavana hrana, a danas je, uz hladnjake njeno skladištenje i konzumiranje produljeno na cijelu godinu. Uglavnom sve vrste divljači se nikada ne pripremaju odmah nakon lova, već se meso pusti da odstoji na hladnom i prozračenom mjestu.

Kako je meso divljih životinja čvršće i krutije, dobra je praksa prije pripreme staviti ga u marinadu, a prilikom pečenja se treba pobrinuti da se prevenira nepotrebno isušivanje mesa. To se radi špikanjem, oblaganjem slaninom i obilnim podlijevanjem s masti. Zbog takve posebne strukture mesa, divljač se često priprema na neku vrstu juhe ili gulaša.

U našoj kuhinji najčešća jela su lovački složenac, juha na lovački, pečeni divlji zec, prepelice uz kiseli kupus, kotleti od vepra ili fazan s dingačem i šerijem. Ovoj vrsti mesa odgovaraju snažni začini poput lovora, ali i slatke kombinacije poput suhih šljiva ili brusnica, a neizostavni su i luk, krumpir i mrkva.

Ukoliko se odlučite na pripremu mesa divljači, predlažemo vam da si dobro organizirate vrijeme – ova vrsta mesa zahtijeva dugu termičku obradu, pa se pobrinite da imate dovoljno vremena!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Večeras u 21:15

Špiček: 'Imao sam i škrte učitelje, ali ja nisam takav!'

Play ponuda

Više s weba