Postoji nekoliko stvari koje morate imati na umu kada pripremate ribu – osim što je važno da ona bude svježa, morate imati odgovarajući pribor, a to je najčešće oštar tanak nož i kuhinjska pinceta, ovisno o tome što kuhate.
Ako ribu poslužujete čitavu s glavom (ali očišćene utrobe), tu ribu je važno očistiti od ljuskica, a to se radi tupom stranom noža u smjeru suprotnom od rasta ljuski.
Prema Špičeku , najjednostavniji način za očistiti ljuskice je da se riba ulovi čvrsto za glavu, polegne i onda se nožem struže u suprotnom smjeru rasta ljuski, točnije od repa prema glavi. Špičeku treba maksimalno 30 sekundi da očisti ribu, ali kandidatima u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' ipak treba malo više.
Koje je sve savjete poznati chefudijelio Martini i Naimi koje su se mučile s čišćenjem orade te kako izgleda pravilno čišćenje ribe, pogledajte u slijedećem videu .
Novu epozodu kulinarskig showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pogledajte večeras u 19:50 sati na RTL-u!