Ostalo

Odakle se čisti riba - od glave ili repa?

Martina i Naima nisu znale kako pravilno očistiti oradu pa im je Špiček priskočio u pomoć. Nitko ne voli riblje ljuskice osjetiti u ustima, a ovdje možete pročitati kako ćete ih se najlakše riješiti.

Press
05.10.2017 16:00

Postoji nekoliko stvari koje morate imati na umu kada pripremate ribu – osim što je važno da ona bude svježa, morate imati odgovarajući pribor, a to je najčešće oštar tanak nož i kuhinjska pinceta, ovisno o tome što kuhate.

Ako ribu poslužujete čitavu s glavom (ali očišćene utrobe), tu ribu je važno očistiti od ljuskica, a to se radi tupom stranom noža u smjeru suprotnom od rasta ljuski.

Prema Špičeku , najjednostavniji način za očistiti ljuskice je da se riba ulovi čvrsto za glavu, polegne i onda se nožem struže u suprotnom smjeru rasta ljuski, točnije od repa prema glavi. Špičeku treba maksimalno 30 sekundi da očisti ribu, ali kandidatima u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' ipak treba malo više.

Koje je sve savjete poznati chefudijelio Martini i Naimi koje su se mučile s čišćenjem orade te kako izgleda pravilno čišćenje ribe, pogledajte u slijedećem videu .

Novu epozodu kulinarskig showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pogledajte večeras u 19:50 sati na RTL-u!