Kotlovina je jedno od najstarijih jela koje se priprema u Lijepoj Našoj. Priprema se na posebnom velikom, plitkom tanjuru na vatri, a mi vam u nastavku donosimo kotlovina recept koji možete napraviti kod kuće (bez tanjura s postoljem i ložištem).
Za pripremu vam je potrebno:
- 400 grama svinjskih kotleta
- 4 kobasice
- 50 grama svinjske masti
- pola svježe crvene paprike
- pola svježe zelene paprike
- 15 grama slatke mljevene crvene paprike
- 15 grama ljute mljevene crvene paprike
- 2 glavice luka
- 500 ml bijelog vina
- 1 lovorov list
- sol i papar
(FOTO: Pexels)
Kotlovina recept :
Očistite paprike pa ih narežite na kockice, a luk na tanke trakice. Sada u posudu ubacite žlicu svinjske masti pa na njoj pržite kobasice i meso, a kada su gotove, nemojte bacati mast od prženja. Izvadite meso, dodajte još jednu žlicu masti te sada ubacite luk, paprike i mljevene paprike te pržite dok povrće ne omekša.
Sada dodajte bijelo vino i kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola. Potomu povrće ubacite meso, kobasice i lovorov list te dodajte vode tako da prekrije sve sastojke i začinite sa solju i paprom.
Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri 40 minuta i vaše je jelo gotovo. Ovo je jednostavniji kotlovina recept kada ne posjeduje veliki tanjur za pripremu.