Ostalo

Kotlovina recepti - kako je pripremiti na jednostavan način

U kategoriji kotlovina recepti, na ovaj ćete način jelo pripremiti kada ne posjedujete veliki tanjur za pripremu

RTL.hr
19.08.2021 06:00

Kotlovina je jedno od najstarijih jela koje se priprema u Lijepoj Našoj. Priprema se na posebnom velikom, plitkom tanjuru na vatri, a u kategoriji kotlovina recepti , mi vam donosimo onajkoji možete napraviti kod kuće (bez tanjura s postoljem i ložištem).

Za pripremu vam je potrebno:

- 400 grama svinjskih kotleta

- 4 kobasice

- 50 grama svinjske masti

- pola svježe crvene paprike

- pola svježe zelene paprike

- 15 grama slatke mljevene crvene paprike

- 15 grama ljute mljevene crvene paprike

- 2 glavice luka

- 500 ml bijelog vina

- 1 lovorov list

- sol i papar

Meso

(FOTO: Pexels)

Kotlovina recepti :

Očistite paprike pa ih narežite na kockice, a luk na tanke trakice. Sada u posudu ubacite žlicu svinjske masti pa na njoj pržite kobasice i meso, a kada su gotove, nemojte bacati mast od prženja. Izvadite meso, dodajte još jednu žlicu masti te sada ubacite luk, paprike i mljevene paprike te pržite dok povrće ne omekša.

Sada dodajte bijelo vino i kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola. Potomu povrće ubacite meso, kobasice i lovorov list te dodajte vode tako da prekrije sve sastojke i začinite sa solju i paprom.

Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri 40minutai vaše je jelo gotovo. Ovo je jednostavnijirecept u kategoriji kotlovina recepti kada ne posjeduje veliki tanjur za pripremu.