Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TRADICIONALNO JELO

Kotlovina recepti - kako je pripremiti na jednostavan način

U kategoriji kotlovina recepti, na ovaj ćete način jelo pripremiti kada ne posjedujete veliki tanjur za pripremu

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 19.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kotlovina je jedno od najstarijih jela koje se priprema u Lijepoj Našoj. Priprema se na posebnom velikom, plitkom tanjuru na vatri, a u kategoriji kotlovina recepti, mi vam donosimo onaj koji možete napraviti kod kuće (bez tanjura s postoljem i ložištem). 

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 400 grama svinjskih kotleta
  • 4 kobasice
  • 50 grama svinjske masti
  • pola svježe crvene paprike
  • pola svježe zelene paprike
  • 15 grama slatke mljevene crvene paprike
  • 15 grama ljute mljevene crvene paprike
  • 2 glavice luka
  • 500 ml bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • sol i papar
Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels) 

Kotlovina recepti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Očistite paprike pa ih narežite na kockice, a luk na tanke trakice. Sada u posudu ubacite žlicu svinjske masti pa na njoj pržite kobasice i meso, a kada su gotove, nemojte bacati mast od prženja. Izvadite meso, dodajte još jednu žlicu masti te sada ubacite luk, paprike i mljevene paprike te pržite dok povrće ne omekša. 

Sada dodajte bijelo vino i kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola. Potom u povrće ubacite meso, kobasice i lovorov list te dodajte vode tako da prekrije sve sastojke i začinite sa solju i paprom. 

Upravo se čita

Image
OTKRILA SVE

Monika iz 'Pet spojeva tjedno' za RTL.hr: 'Mateo i ja nismo skupa, a s Goranom sam prijateljica, dolazi kod mene na ranč'

Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri 40 minuta i vaše je jelo gotovo. Ovo je jednostavniji recept u kategoriji kotlovina recepti kada ne posjeduje veliki tanjur za pripremu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAVJETI

Kako obraditi i pripremiti svinjski file- Špićek zna!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba