Kozice su mnogima omiljena morska namirnica, a u njima možete uživati tijekom cijele godine. Mogu se kombinirati s rižom, tjesteninom, jesti same kao umak, a kako glase odlični kozice recepti , pročitajte u nastavku.
(FOTO: Pexels)
Kozice recepti :
Zeleni rezanci s kozicama
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g rezanaca
- 500 g kozica
- 150 ml bijelog vina
- maslinovo ulje
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luka
- sol, papar
- peršin
Najprije na maslinovom ulju popržite luk pa ga pirjajte i podlijevajte vodom dok ne postane kašast. Sada ubacite kozice, nasjeckani češnjak, vino i vrhnje za kuhanje pa pirjajte još pet minuta.
Dodajte sol, papar i peršin, pomiješajte i pirjajte još sedam minuta. U drugoj posudi dokle kuhajte tjesteninu dok ne bude "al dente". Sve zajedno izmiješajte i poslužite.
Njoki s kozicama
Za pripremu vam je potrebno:
- 1 kg njoka
- 500 g kozica
- maslinovo ulje
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 150 ml bijelog vina
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- sol, papar, peršin, parmezan
Dok se njoki kuhaju, vi se bacite na pripremu umaka. Dakle, na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne zacakli, a onda ubacite i nasjeckani češnjak. Nekoliko minuta nakon dodajte i kozice te sve zajedno pirjajte pet minuta.
Sada ubacite koncentrat rajčice i bijelo vino te sve zajedno kuhajte još deset minuta. Začinite solju i paprom pa umiješajte skuhane njoke. Kuhajte sve zajedno još nekoliko minuta, a na kraju pospite peršinom i parmezanom.
Ovi kozice recepti iznimno su jednostavni za pripremu, a savršeni za odličan ručak koji će svi obožavati.