Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
kako im odoljeti?

Kozice recepti: Saznajte kako pripremiti kozice na dva načina

Ovi kozice recepti iznimno su jednostavni za pripremu, a savršeni za odličan ručak koji će svi obožavati

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 19.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kozice su mnogima omiljena morska namirnica, a u njima možete uživati tijekom cijele godine. Mogu se kombinirati s rižom, tjesteninom, jesti same kao umak, a kako glase odlični kozice recepti, pročitajte u nastavku.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels) 

Kozice recepti

Zeleni rezanci s kozicama 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 500 g rezanaca
  • 500 g kozica 
  • 150 ml bijelog vina
  • maslinovo ulje 
  • 200 ml vrhnja za kuhanje 
  • 2 češnja češnjaka 
  • 1 glavica luka 
  • sol, papar
  • peršin 

Najprije na maslinovom ulju popržite luk pa ga pirjajte i podlijevajte vodom dok ne postane kašast. Sada ubacite kozice, nasjeckani češnjak, vino i vrhnje za kuhanje pa pirjajte još pet minuta. 

Upravo se čita

Image
'BRAK NA PRVU'

NE MOŽE BEZ SVAĐE: Olivera Matijević vrijeđala mladoženjinu kumu na vjenčanju, pale su teške riječi

Dodajte sol, papar i peršin, pomiješajte i pirjajte još sedam minuta. U drugoj posudi dokle kuhajte tjesteninu dok ne bude "al dente". Sve zajedno izmiješajte i poslužite. 

Njoki s kozicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za pripremu vam je potrebno:

  • 1 kg njoka 
  • 500 g kozica 
  • maslinovo ulje 
  • 1 glavica luka 
  • 3 češnja češnjaka 
  • 150 ml bijelog vina 
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • sol, papar, peršin, parmezan

Dok se njoki kuhaju, vi se bacite na pripremu umaka. Dakle, na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne zacakli, a onda ubacite i nasjeckani češnjak. Nekoliko minuta nakon dodajte i kozice te sve zajedno pirjajte pet minuta.

Sada ubacite koncentrat rajčice i bijelo vino te sve zajedno kuhajte još deset minuta. Začinite solju i paprom pa umiješajte skuhane njoke. Kuhajte sve zajedno još nekoliko minuta, a na kraju pospite peršinom i parmezanom. 

Ovi kozice recepti iznimno su jednostavni za pripremu, a savršeni za odličan ručak koji će svi obožavati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZNIMNO KORISNA NAMIRNICA

Kuhanje ječma: Kako pravilno skuhati ječam?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba