Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
za prste polizati

Krafne recepti: Kako na 2 načina pripremiti krafnice?

Ovi će krafne recepti razveseliti svakoga tko ih isproba jer što je bolje od ovih svježe spremljenih slastica?

Image
Foto: Pexels
RTL.HR/ 24.5.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Krafne su jedan od simbola poklada, ali jedemo ih kroz cijelu godinu. S čokoladom, marmeladom, vanilijom, nema pravila kada je njihovo punjenje u pitanju, a ako želite pokušati napraviti domaće krafne, donosimo vam krafne recepti - jedan klasičan, a jedan bez glutena. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels) 

Krafne recepti

Klasične krafne

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 1 jaje 
  • 1 žumanjak 
  • prstohvat soli 
  • 500 g glatkog brašna 
  • 4 g suhog kvasca 
  • 300 ml mlijeka 
  • limunova korica 
  • 3 žlica margarina 
  • 2 žlice ulja 
  • 2 žlice šećera
  • šećer za posipanje 
  • 1 vanilin šećer

Zagrijte mlijeko, a dokle u posudicu namrvite kvasac s prstohvatom šećera pa u smjesu dodajte toplo mlijeko. Ostavite da se diže desetak minuta. Za to vrijeme u drugoj posudi umutite jaje, žumanjak, šećer, ulje i vanilin šećer. Kada je prošlo 10 minuta, u novu posudu ubacite brašno te dodajte uzdigli kvasac, jaja, limunovu koricu te prstohvat soli. Mikserom počnite mijesiti tijesto i postepeno dodajte ostatak toplog mlijeka. 

Upravo se čita

Kada vidite da se tijesto počelo odvajati od posude, krenite ga mijesiti rukama na pobrašnjenoj površini. Dodajte još brašna po potrebi, a kada dobijete glatko tijesto, preselite ga u posudu i prekrijte krpom da se mu se veličina utrostruči. 

Kada se tijesto diglo, još ga kratko dodatno mijesite pa razvaljajte na debljinu od jednog centimetra. Okruglim kalupom izrezujte oblike i ostavite ih da se uzdignu. Potom ih okrenite na drugu stranu kako bi se i ona dizala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sada u loncu zagrijte ulje te u njega polako stavljajte krafne. Smanjite vatru te nakon 20-ak sekundi okrenite krafne na drugu stranu. Kada je i druga strana gotova, izvadite ih iz ulja te ih špricaljkom za kreme napunite željenim punjenjem. Na kraju po njima posipajte bijeli šećer koji će im dati dodatnu slatkoću i originalni izgled. 

Krafne bez glutena

Kada pripremate krafne bez glutena, postupak je identičan samo umjesto običnog brašna koristite ono bezglutensko, a dodajte još i 50 g tapioke. Tapioku dodajte u smjesu brašna u koje potom ubacite uzdigli kvasac. 

Ovi će krafne recepti razveseliti svakoga tko ih isproba jer što je bolje od ovih svježe spremljenih slastica? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 24.5.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba