Sigurno ste upoznati s pripremom ovog omiljnog dodatka tjesteninama, ali pogledajte kako to radi profesionalac!
1. Za bešamel je prije svega potrebno punomasno mlijeko koje prije upotrebe treba dobro ugrijati kako vam se ne bi stvarale grudice
2. U lagano zagrijanu posudu u kojoj kuhate bešamel stavite poveću količinu maslaca (cca 150g). Kada se maslac rastopio, dodajte 3 velike žlice glatkog brašna. Miješajte pjenjačom dok mješavina brašna i maslaca ne dobije lijepu zlatnu boju. Brašno se ne smije prepeći.
3. Dodajte vruće mlijeko uz stalno miješanje. Kada dobijete finu glatku smjesu, ostavite da proključa.
4. Na kraju začinite solju, svježim paprom te muškatnim oraščićem. Muškatni oraščić koristite cijeli u komadu, jer kad se nariba ima puno jaču aromu od mljevenog.
5. Gustoća bešamela ovisi o njegovoj kasnijoj namjeni, a za lazanje ne smije biti prerijedak.