Ostalo

Lazanje recept - za mekane, sočne i jednostavne lazanje

Ovaj jednostavan lazanje recept bit će zaslužan za uživanje u svim čarima talijanske kuhinje

RTL.hr
24.03.2021 06:00

Mekana tjestenina, sočni mesni umak i bechamel koji se topi u ustima - pa tko ne bi volio lazanje? U ovomizvornom talijanskom jelusvi rado uživaju, a u nastavku pročitajte lazanje recept za savršenručak.

Za pripremu vam je potrebno:

Za tjesteninu i meso :

- 1 pakiranje gotovih listova za rezanje

- 300 ml pasirane rajčice

- 500 g mljevenog mesa

- 1 luk

- 100 ml bijelog vina

- 300 g ribanog sira (gauda, trapist)

- sol, papar, origano, talijanska mješavina začina

Za bechamel umak :

- 600 ml mlijeka

- 100 g topljenog sira

- 4 žlice kiselog vrhnja

- 4 žlice oštrog brašna

- sol, papar

- muškatni oraščić

Lazanje

(FOTO: Pixabay)

Lazanje recept :

Na ulju popržite na sitno nasjeckani luk, a potom u tavu dodajte meso te zajedno pržite dok ono ne potamni. Sada dodajte vino i kratko popirjajte pa dodajte pasiranu rajčicu i začine po želji tenastavite pirjati oko 20 minuta.

Dok se meso pirja, bacite se na pripremu bechamela. Na vatri otopite maslac te u njega dodajte brašno i 300 ml mlijeka. Kuhajte i lagano miješajte pjenjačom dok se smjesa ne krene zgušnjavati, a onda možete dodati i ostatak mlijeka. Sada ubacite kiselo vrhnje i sir te sve zajedno kratko prokuhajte.

U vatrostalnu posudu koju ste prije toga premazali uljemizlijte malo bechamela pa složite red listova lazanja na koje dodajte bechamel, a iznad njega sloj mesa i sira. Postupak ponovite dok ne potrošite sve sastojke. Vrh lazanja također prelijte bechamelom, dodajte sira pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 40 minuta dok se na vrhu ne stvori korica.

Ovaj jednostavan lazanje recept bitće zaslužan za uživanje u svim čarima talijanske kuhinje, a sigurnismo da ćete mu se rado vratiti.