Ovaj veseli tjedan u kojem je alkohol glavna tema nije dobro počeo za Anku i Ivana. Sinoćnje loše ocjene nastavile su se nizati i danas – prepečeno meso i loša prezentacija talijanskog jela vitelo tonnato nisu oduševili žiri. Iako je Anka ovaj put samo nadgledala kako Ivan kuha, posljedice zapravo snose oboje jer žiri od svih natjecatelja očekuje da se napokon pomaknu s mrtve točke i pokažu što su sve dosad naučili.
Anka i Ivan nisu jedini koji su razočarali žiri. Prijateljice Ana i Snježana pripremile su odlične luleke uz svoju flambiranu piletinu, no sve je upropastilo vrhnje u umaku i manjak začina.
Imam kćer, Paulu Špiček, 15 joj je godina i ide u prvi razred srednje škole. Ona kuha bolje od ovoga što ste vi pripremile. Tražim da se, od sad pa nadalje, pomaknete s kuhanjem jer ovo je jelo koje se pripremi u 20 minuta. Nisam u bolnici na odjelu za dijetu... Ništa nije začinjeno, niti grašak niti mrkva. A Željka i Ivan su pristojni i ne kažu vam što misle na ovakav način. U 34. smo epizodi, kuhate piletinu u bijelom saftu kakvu rade moja djeca doma.", nezadovoljan je bio Špiček , dodijelivši Zagorkama trojku.
Među natjecateljima ima i onih koji su, zahvaljujući uigranom timskom radu i poznavanju samog recepta, dobili pohvale od žirija. Marina i Mario su za ukusan umak i odlično ispečen biftek dobili tri osmice i time se popeli na drugo mjesto na ljestvici najboljih ovaj tjedan, dok Verica i Dragan i dalje vode s ukupnih 41 bod.
Žiri sutra ima još jedno iznenađenje za natjecatelje, a koje može poboljšati ili pogoršati i odnose među samim kandidatima. O čemu je točno riječ, doznat ćemo u novoj epizodi gastro showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" sutra u 21:15 na RTL-u!