Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Žestoko i ponekad ljuto

Lovački gulaš - pravo muško jelo

Filipa i Petra, te Mario i Boris u šumskom su tjednu showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" pripremali srneći gulaš. Istina je da se tzv. lovački gulaš u originalu priprema od divljači, odnosno od mesa vepra, srne, zeca… Međutim, ukoliko nemate mogućnost kuhati s mesom divljači, dobra stara junetina je sasvim zgodna zamjena.

Image
Press/ 10.3.2016. u 11:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Srnetina, veprovina, zečetina, suhe šljive, crno i bijelo vino jedni su od glavnih sastojaka ovog jela. Često se misli kako je priprema jela od divljači težak posao, nešto čega se mogu prihvatiti samo najbolji kuharski stručnjaci. No, prava je istina da lovački gulaš može napraviti svatko, samo treba volje i iskustva.

Možete  kombinirati razne vrste mesa od divljači (srnetina, divlju svinju, jelena, divljeg zeca itd.) ili ako želite dodajte divljači malo junetine. Meso divljači ima vrlo nizak sadržaj masnoća, a time i znatno nižu kalorijsku vrijednost, zbog toga što se ne hrani koncentratima hrane i stalno je u pokretu. Ovo meso je također i odličan izvor bjelančevina, željeza, selena i vitamina B grupe.

Meso divljači je poželjno marinirati prije obrade, najbolje u marinadu od korjenastog povrća, češnjaka, papra u zrnu, sušenih šumskih bobica i timijana. Međutim, mnogi meso divljači rado oblože ploškama slanine.

Gulaš od divljači idealan je za pripremu i u prirodi u velikom loncu. Kao prilog možete poslužiti palentu, žličnjake od kukuruznog brašna, krumpira…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predlažemo vam odličan recept za gulaš od divljači koji možete potražiti ovdje

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Svježina mora u oklopu

Kako očistiti svježe kozice

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba