Srnetina, veprovina, zečetina, suhe šljive, crno i bijelo vino jedni su od glavnih sastojaka ovog jela. Često se misli kako je priprema jela od divljači težak posao, nešto čega se mogu prihvatiti samo najbolji kuharski stručnjaci. No, prava je istina da lovački gulaš može napraviti svatko, samo treba volje i iskustva.
Možete kombinirati razne vrste mesa od divljači (srnetina, divlju svinju, jelena, divljeg zeca itd.) ili ako želite dodajte divljači malo junetine. Meso divljači ima vrlo nizak sadržaj masnoća, a time i znatno nižu kalorijsku vrijednost, zbog toga što se ne hrani koncentratima hrane i stalno je u pokretu. Ovo meso je također i odličan izvor bjelančevina, željeza, selena i vitamina B grupe.
Meso divljači je poželjno marinirati prije obrade, najbolje u marinadu od korjenastog povrća, češnjaka, papra u zrnu, sušenih šumskih bobica i timijana. Međutim, mnogi meso divljači rado oblože ploškama slanine .
Gulaš od divljači idealan je za pripremu i u prirodi u velikom loncu. Kao prilog možete poslužiti palentu, žličnjake od kukuruznog brašna, krumpira...
Predlažemo vam odličan recept za gulaš od divljači koji možete potražiti ovdje