Ostalo

Luk je baza svakog jela, a peršin jelo vodi na novu razinu

Peršin je danas nezamjenjivo začinsko povrće, bez kojeg se ne može zamisliti ni jedna svjetska kuhinja.

Press
06.02.2016 13:00

Stari Grci su poznavali peršin, ali ga nisu rabili za jelo. Držali su ga svetom biljkom od koje su pravili vijence koje su nosili na svečanim gozbama.

U receptima je jednako važan kao primjerice kao sol i papar.Osim što je najpopularniji začin nasvijetu, kao biljka ima visoke nutritivne vrijednosti i ljekovita svojstva. Dobar je izvor folne kiseline koja jebitna za mnoge procesekoji se odvijaju u našem organizmu.

Ako imate višak peršina, možete ga lako osušiti takoda ga nasjeckate i ostavite na kuhinjskoj krpi. Kada se osuši, držite ga u dobro zatvorenoj staklenoj flašici na tamnom, hladnom i suhom mjestu.

Postoji recept koji se preporučuje pjevačima igovornicima jer poboljšava glas:

Ušalici vode kuhajte žlicu isjeckanog peršinovog lista. Procijedite, i kad je čaj mlak dodajte mu malo limunovog soka i žličicu meda.