Ostalo

Mađarica koju će svi obožavati

Saznajte kako da vam mađarica uvijek ispadne odlično

RTL.hr
04.03.2021 06:00

Bez mađarica mnogi ne mogu ni zamisliti velika obiteljska okupljanja. Ove smeđe kocke zaista se smatraju klasikom koji uvijek dobro prolazi pa je mnogi nazivaju i kraljicom kolača. U nastavku vam donosimo kako napraviti odlične mađarice.

Za pripremu vam je potrebno:

Za kore:

- 500 g glatkog brašna

- 200 g šećera u prahu

- 2 jaja

- 500 g margarina

- 200 ml kiselog vrhnja

- 1 prašak za pecivo

Za kremu:

- 1 l mlijeka

- 90 g oštrog brašna

- 200 g šećera

- 200 g čokolade

- 200 g maslaca

Za glazuru:

- 150 g čokolade za kuhanje

- 120 g maslaca

- 2 žlice ulja

Kolači

(FOTO: Pexels)

Na početku pripreme mađarica krećete s korama. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, a potom dodajte margarin i počnite mijesiti smjesu rukama. Sada dodajte razmućena jaja ivrhnjete do kraja umijesite.

Tijesto podijelite na pet jednakih dijelova te svaki dio što tanje razvaljajte na papiru za pečenje i prebacite na obrnutu stranu pleha. Svaku koru pecite od 8 do 9 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Kada se kore dobro ohlade, krenite kuhati kremu. U lonac dodajte mlijeko te ga stavite na vatru. Potom u njega dodajte čokoladu te ostavite da zakipi miješajući kako bi se čokolada otopila. U to vrijeme brašno i šećer razmutite u malo mlijeka i dodajte u kuhanu smjesu mlijeka i čokolade. Sve zajednokuhajte nekoliko minuta, maknite s vatre pa dodajte maslac i čekajte da se otopi.

Krenite slagati mađaricu i to obavezno dok je krema vruća. Dakle, stavite prvu koru, premažite je kremom, potom dodajte drugu koru i tako dok ne dođete do zadnje. Ostavite da se sve zajedno ohladi te na vrh dodajte neki teret (primjerice knjige) i ostavite u tom položaju šest sati.

Na kraju je vrijeme za čokoladnu glazuru. Na pari otopite čokoladu, maslac i ulje, a potom ohladite desetak minuta. Prelijte je po kolaču, a kada postane čvrsta, vašaje mađarica spremnaza rezanje i posluživanje.