Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tradicionalni kolač

Mađarice recept: Kako pripremiti savršenu mađaricu?

Kada jednom savladate ovaj mađarice recept, pripremat ćete ga s guštom

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 24.5.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mađarice su savršene za obiteljska okupljanja. Ove smeđe kocke zaista se smatraju klasikom koji uvijek dobro prolazi pa je mnogi nazivaju i kraljicom kolača. U nastavku vam donosimo mađarice recept

Za pripremu vam je potrebno:

Za kore: 

  • 500 g glatkog brašna
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 jaja 
  • 500 g margarina 
  • 200 ml kiselog vrhnja 
  • 1 prašak za pecivo 

Za kremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  • 1 l mlijeka 
  • 90 g oštrog brašna 
  • 200 g šećera 
  • 200 g čokolade
  • 200 g maslaca 

Za glazuru: 

  • 150 g čokolade za kuhanje 
  • 120 g maslaca 
  • 2 žlice ulja 
Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels) 

Upravo se čita

Mađarice recept:

Na početku pripreme mađarica krećete s korama. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, a potom dodajte margarin i počnite mijesiti smjesu rukama. Sada dodajte razmućena jaja i vrhnje te do kraja umijesite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tijesto podijelite na pet jednakih dijelova te svaki dio što tanje razvaljajte na papiru za pečenje i prebacite na obrnutu stranu pleha. Svaku koru pecite od 8 do 9 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. 

Kada se kore dobro ohlade, krenite kuhati kremu. U lonac dodajte mlijeko te ga stavite na vatru. Potom u njega dodajte čokoladu te ostavite da zakipi miješajući kako bi se čokolada otopila. U to vrijeme brašno i šećer razmutite u malo mlijeka i dodajte u kuhanu smjesu mlijeka i čokolade. Sve zajedno kuhajte nekoliko minuta, maknite s vatre pa dodajte maslac i čekajte da se otopi. 

Krenite slagati mađaricu i to obavezno dok je krema vruća. Dakle, stavite prvu koru, premažite je kremom, potom dodajte drugu koru i tako dok ne dođete do zadnje. Ostavite da se sve zajedno ohladi te na vrh dodajte neki teret (primjerice knjige) i ostavite u tom položaju šest sati. 

Na kraju je vrijeme za čokoladnu glazuru. Na pari otopite čokoladu, maslac i ulje, a potom ohladite desetak minuta. Prelijte je po kolaču, a kada postane čvrsta, vaš je kolač spreman za rezanje i posluživanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada jednom savladate ovaj mađarice recept, pripremat ćete ga s guštom. 

RTL.HR/ 24.5.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba