Mađarice su savršene za obiteljska okupljanja.Ove smeđe kocke zaista se smatraju klasikom koji uvijek dobro prolazi pa je mnogi nazivaju i kraljicom kolača. U nastavku vam donosimo mađarice recept .
Za pripremu vam je potrebno:
Za kore:
- 500 g glatkog brašna
- 200 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 500 g margarina
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 90 g oštrog brašna
- 200 g šećera
- 200 g čokolade
- 200 g maslaca
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 120 g maslaca
- 2 žlice ulja
(FOTO: Pexels)
Mađarice recept :
Na početku priprememađaricakrećete s korama. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, a potom dodajte margarin i počnite mijesiti smjesu rukama. Sada dodajte razmućena jaja ivrhnjete do kraja umijesite.
Tijesto podijelite na pet jednakih dijelova te svaki dio što tanje razvaljajte na papiru zapečenjei prebacite na obrnutu stranu pleha. Svaku koru pecite od 8 do 9minutau prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
Kada se kore dobro ohlade, krenite kuhati kremu. U lonac dodajte mlijeko te ga stavite na vatru. Potom u njega dodajte čokoladu te ostavite da zakipi miješajući kako bi se čokolada otopila. U to vrijeme brašno i šećer razmutite u malo mlijeka i dodajte u kuhanu smjesu mlijeka i čokolade. Sve zajednokuhajte nekoliko minuta, maknite s vatre pa dodajte maslac i čekajte da se otopi.
Krenite slagati mađaricu i to obavezno dok je krema vruća. Dakle, stavite prvu koru, premažite je kremom, potom dodajte drugu koru i tako dok ne dođete do zadnje. Ostavite da se sve zajedno ohladi te na vrh dodajte neki teret (primjerice knjige) i ostavite u tom položaju šest sati.
Na kraju je vrijeme za čokoladnu glazuru. Na pari otopite čokoladu, maslac i ulje, a potom ohladite desetak minuta. Prelijte je po kolaču, a kada postane čvrsta, vaš je kolač spreman zarezanje i posluživanje.
Kada jednom savladate ovaj mađarice recept , pripremat ćete ga s guštom.