Želite pripremiti ukusno i zdravo jelo na žlicu, ali nemate ideja? Mi vam donosimo jednu, a to je varivo od mahuna. Možete ga spremati sa svježim, ali i zaleđenim mahunama, a kako se priprema ovaj mahune recept , saznajte u nastavku.
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g mahuna
- 400 g teletine
- 2 mrkve
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 80 ml ulja
- 200 ml umaka od rajčice
- 2 krumpira
- sol, papar
- 30 g brašna
(FOTO: Pexels)
Mahune recept :
Na samom početku luk i češnjak nasjeckajte na sitne komade, a mrkvice na tanke kolute.Sada uzmite teletinu te jetakođer narežite na male komade. Pripremite posudu u kojoj ćete spremati vaše varivo pa ulijte u nju ulje i zagrijte ga.
Sada na ulje ubacite luk, češnjak i mrkvu pa dinstajte desetak minuta uz miješanje. Ubacite i mesopa nastavite dinstati još deset minuta. Sada je vrijeme da u posudu dodate i mahune panastavite dinstati.
Dok se varivo dinsta, ogulite krumpir i narežite ga nasitne kocke pa ubacite u varivo zajedno s umakom od rajčice. Ulijte vodu i pustite je da zakuha pa ostavite da se sve zajedno krčkajoš 10 minuta.
Sa strane u posudi pomiješajte brašno i vodu te dobro izmiješajte da nema grudica. Sve to zajedno dodajte u varivo i dobro izmiješajte dok smjesa postane gusta. Kuhajte još 10 minuta (dok se krumpir ne skuha).
Uz ovaj mahune recept dobit ćete zdravo i ukusno varivo koje će sigurno svi voljeti.