Ostalo

Mango: slasni okus egzotike

U modernom tjednu natjecatelji showa Tri, dva, jedan - kuhaj!" najčešće su koristili mango u kombinaciji s mesom. Chefovi Tomislav Špiček i Mate Janković objasnili su im kako iskoristiti sve blagodati ove egzotične namirnice!

Press
21.09.2017 18:00

Mango je izuzetno zdravo voće, sočno, slatko i aromatično, koje se može dodati raznim obrocima, a žiri ga voli dati kandidatima, kako bi vidjeli znaju li oni uopće kako se čiti i priprema. Ova egzotična namirnica je popularna u kulinarstvu kao dodatak desertima, sladoledima, voćnim salatama i koktelima, može se napraviti i ukusni džem ili ga koristiti za pripremu umaka i kolača.

Obzirom da je u tjedan moderne kuhinje, Đurđica i Matea su odlučile eksperimentirati s ovom nevjerojatno ukusnom i ljekovitom voćkom, te žiriju servirale patlidžan s mljevenim mesom i mangom. Nažalost, i ovog su puta baka i unuka uništile zdravo tropsko voće vrijedno užitka i to samo zato što nisu znale kako mango izgleda niti kako ga termički obraditi. Iako im je Mate pokazao kako ga pripremiti, oljuštiti i isjeckati, Đuđrica i Mateja su ipak radile po svome.

Mango ne sadrži masti, kolesterol, a bogat je vlaknima, vitaminima i mineralima. Trebali bi ga jesti svaki dan jer on jača i štiti imunitet, sprječava rast stanica raka, štiti kožu, poboljšava rad mozga, uklanja probavne tegobe, pomaže kod anemije i čuva zdravlje očiju. Isto tako, mango je odličan i u raznim slatko – slanim kombinacijama, sa raznim vrstama mesa, za šalše s rajčicom i začinima.... Dakle, mogućnosti su neograničene, a kako se ova tropska voća priprema, otkrijte u priloženom videu.

Kulinarski show Tri, dva, jedan – kuhaj!", ne propustite ni večeras u 19:50 sati, na RTL-u!