Ostalo

Mate Janković ima jedan odličan recept za sve "prasoljube"

Popularni član žirija 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' podijelio je sa svojim obožavateljima na društvenim mrežama detaljne korake i opis pripreme carskog mesa s prilogom. U nastavku saznajte kakvu to deliciju priprema poznati chef u svojoj kuhinji.

Press
04.11.2017 18:00

"Hej prasoljubi. Kao veliki ljubitelj ovog veličanstvenog roktala često ga pripremam na različite načine. Danas sam se odlučio peći carsko meso i začiniti ga s five spice, đumbirom i paprom. Nabavio sam gljivetine, šljivar te od toga složio prilog", napisao je Mate Janković na svom Facebook profile, gdje je objavio fotorecept za ukusno jelo od svinjetine.

Jankovićev recept prenosimo u nastavku:

1. Stavimo luk i češnjak u pleh za pečenje. Masnoća nam ne treba, uskoro na ovo sjeda moj najdraži plus size model koji će pustiti malo svoje masne dobtote.

Mate recept 1

2. I naš plus size model je legao na krevet od češnjaka i luka. Dvije se stvari dešavaju kada stavite mesona češnjak i luk. Aromatizirate umak od pečenja te vrući zrak prolazi ispod mesa i ravnomjerno se peče. Stavimo na 150 stupnjeva i zaboravimo na dvasata. Radite nešto u međuvremenu. Briga me što.

2

3. Nakon dva satadodamo temeljac ili vodu.

3

4. Dodamo đumbir i vratimo na 150 još jedan sat.

4

5. Dignemo temperaturu na 250 i infra grijač i pazimo. Koža brzo gori. Ako zeznete kožu, zeznuli ste sve.

5

6

7. Protisnemo kroz sito umak. Umak je bolji no fotka.

7

8. Stavimo maslinovo ulje u tavu i stavimo narezane vrganje u tavu.

8
9

9. Začinimo ih soli i paprom te majčinom dušicom.

10

10. Na kraju sve iznesemo na stol i navalimo.

11

Dobar tek!

12