Play ponuda
Play ponuda
PUNO RADA I TRUDA

Mate Janković otkriva koje su prednosti i mane kulinarskog posla!

Član žirija kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ kroz dugogodišnju karijeru susreo se s raznim izazovima.

Image
Press/ 7.4.2018. u 18:00
Play ponuda

Kulinarstvom se počeo baviti sasvim slučajno, kada je na nagovor kućnog prijatelja svojih roditelja, inače profesionalnog kuhara, upisao kuharsku školu. Nakon završetka škole, brusio je zanat kod brojnih eminentnih chefova u prestižnim hotelima i restoranima diljem svijeta.

Svoju profesiju shvaća vrlo ozbiljno, a danas je jedan od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj i regiji. Ipak, navodi da bavljenje kulinarstvom ima ogromne prednosti, ali i mane.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Putovanja, druženje, učenje, kreativnost i, naravno, financijski aspekt koji je vrlo često izuzetno dobar – sve su to lijepe strane moje profesije. To je posao koji ako se radi u dobroj atmosferi i s kvalitetnim resursima, može biti apsolutno najljepši na svijetu. Mogućnosti koje se nude su nemjerljive“, izjavio je Janković i dodao kako je teško biti nezaposlen jer je to uvijek vrlo tražena profesija.

Također, dodao je da svatko tko dobro radi svoj posao može jako lijepo živjeti od njega. Bez obzira na sve prednosti, Mate je istaknuo i neke mane koje za sobom povlači zanimanje kuhara.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Najveća mana ovog posla je nedostatak slobodnog vremena, sklonost bolestima i invaliditetu te ogromna razina stresa. To je posao koji ima ograničeni vijek trajanja, a ožiljci bavljenja njime znaju biti veliki“, komentirao je Janković.

Omiljenog televizijskog chefa gledajte u zabavnom kulinarskom showu „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
povrtna rapsodija

Poriluk recepti - saznajte kako pripremiti varivo i rižoto od poriluka

Play ponuda

Više s weba