Ostalo

Mate Janković otkriva koje su prednosti i mane kulinarskog posla!

Član žirija kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" kroz dugogodišnju karijeru susreo se s raznim izazovima.

Press
07.04.2018 18:00

Kulinarstvom se počeo baviti sasvim slučajno, kada je na nagovor kućnog prijatelja svojih roditelja, inače profesionalnog kuhara, upisao kuharsku školu. Nakon završetka škole, brusio je zanat kod brojnih eminentnih chefova u prestižnim hotelima i restoranima diljem svijeta.

321kuhaj sezona 6

Svoju profesiju shvaća vrlo ozbiljno, a danas je jedan od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj i regiji. Ipak, navodi da bavljenje kulinarstvom ima ogromne prednosti, ali i mane. Putovanja, druženje, učenje, kreativnost i, naravno, financijski aspekt koji je vrlo često izuzetno dobar – sve su to lijepe strane moje profesije . To je posao koji ako se radi u dobroj atmosferi i s kvalitetnim resursima, može biti apsolutno najljepši na svijetu. Mogućnosti koje se nude su nemjerljive", izjavio je Janković i dodao kako je teško biti nezaposlen jer je to uvijek vrlo tražena profesija.

321kuhaj sezona 6

Također, dodao je da svatko tko dobro radi svoj posao može jako lijepo živjeti od njega. Bez obzira na sve prednosti, Mate je istaknuo i neke mane koje za sobom povlači zanimanje kuhara. Najveća mana ovog posla je nedostatak slobodnog vremena, sklonost bolestima i invaliditetu te ogromna razina stresa. To je posao koji ima ograničeni vijek trajanja, a ožiljci bavljenja njime znaju biti veliki", komentirao je Janković.

Omiljenog televizijskog chefa gledajte u zabavnom kulinarskom showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" od ponedjeljka do četvrtkau večernjem terminu na RTL-u!