Žiri je sanjao o odličnom odresku od tune, svježe pripremljenom u mirisnom umaku od vina, kojeg su trebale pripremiti Matea i Đurđica. Iako mnogi vole tunu jer je jednostavna, konkretna i ukusna, najviše muka je zadala upravo baki i unuci, koje su je pripremale po prvi puta u životu.
Prije nego što su Đurđica i Mateja zasukale rukave, chef Mate im je otkrio male trikove, koje, čini se, nisu 'upalile' kod bake i unuke, jer nisu poslušale.
Ljudi naručuju tunu po gradacijama pečenja, zato moramo pokazati kako smo ju pripremali. Nakon pečenja, tunu moramo izrezati, okrenuti i time se hvalimo kako smo ju napravili.", ponovio je Jaković, te još jednom pred svim natjecateljima demonstrirao kako se pravilno reže i servira tuna.
Pravila nisu ni upola komplicirana kako se čini, a za sve je potrebno malo prakse, baš kako žiri ponavlja. No, hoće li kandidati početi 'upijati' savjete žirija, ne preostaje nam ništa drugo već saznati u novim epizodama showa Tri, dva, jedan – kuhaj!".