Ostalo

Matea: 'Euforija mi je kad dođem na plac, svašta kupim i onda kombiniram s tim namirnicama!'

Članica žirija popularnog kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" Mateja Domitrović Sabo već se 17 godina bavi novinarstvom, a toliko traje i njezina ljubav prema hrani koju je na kraju, iz hobija, pretvorila u posao. Za RTL je otkrila što radi u slobodno vrijeme, nakon čega samo možemo zaključiti da je nevjerojatna.

Press
24.09.2017 10:00

Simpatična Mateja Domitrović Sabo otkriva da nema neku kulinarsku karijeru te da je njen put zapravo jednostavan – proba kuhati pa kako ispadne. Sve je počelo iz hobija s jednostavnijim jelima, onima koja ona i njeni najmiliji vole jesti. Stoga Mateja stalno uči i veseli ju svaki novi okus.

Euforija mi je kad dođem na plac, svašta kupim i volim raditi s tim namirnicama. Na plac idem gotovo svakodnevno, već imam i svoju ekipicu. Meni plac nije samo nabavka, nego mi je to doživljaj. Ja sam tamo barem dva sata, ne mogu samo proći pokraj štanda, to su uvijek mali razgovori s prodavačicama, kušanje nečega.", otkrila je Mateja, koja kuhanje gleda kao umjetnost.

Divi se i poštuje sve one koji sami uzgajaju hranu i kojima je stalo do onoga što jedu. Ističe da cijeni svaki trud i svaku mamu i baku kojoj za svoju obitelj nikad nije teško nešto skuhati ili zamijesiti. Ako netko nije sposoban pripremiti pošten obrok za sebe i svoju obitelj, pogotovo djecu i odlučuje se za gotova ili polugotova jela, po Mateju je to lijenost jer se nešto ukusno i zdravo može skuhati i za 20 minuta. Za nju ne postoje izlike kako se nema vremena jer se radi cijeli dan.

Možda će mi neka namirnica doći na tanjur pa je neću htjeti probati, ali mi se zasad to još nije dogodilo. Sve što sam imala priliku probati, probala sam. Možda ne bih jela zmije i takve eksperimente, mada sam probala krokodila, ali mi nije bio neka senzacija.", zaključuje Sabo.