Bitno je probati skuhati nešto što nikad nisi!"
Iako je to izrekla natjecateljica Marica, ova rečenica zapravo bi mogla biti moto novog tjedna kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u kojem natjecatelji pripremaju jelovnike s vrlo hrabrim namirnicama, među kojima je i meso – zebre !
Afrička kuhinja sadrži raznolike namirnice koje se mogu naći na samom lokalitetu, a to su žitarice, voće, povrće, riba i divljač, među kojima je svakako i meso zebre, odnosno afričkog divljeg konja. Meso zebre odabir je ne samo kuhara koji teže originalnosti, nego i brojnih sportaša jer uz cink, koji pomaže imunitetu, zebretina sadrži i vitamin B12 za energiju.
Večerašnjom epizodom natjecatelji će razbiti predrasude prema kuhanju mesa zebre jer ipak je ovo tjedan odvažnog kuhanja. Meso zebre teksturom je slično ždrebetini, a priprema ovisi o dijelu, komadu mesa. Ako dobijete steak, pržite ga na vrućoj tavi, a ako dobijete žilavije komade, od njih možete napraviti gulaš. Kod nas je meso zebre još uvijek novitet na gastro sceni, dok se vani od zebre priprema sve, pa čak i burgeri", kazao nam je Raul Lajtman , kulinarski savjetnik popularnog RTL-ovog gastro showa.
Kako će se natjecatelji snaći u gastro pustolovini s nepoznatom divljači iz Afrike, doznat ćemo večeras u 21 sat na RTL-u, kada počinje nova epizoda kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' !