Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
lazanje i mesne okruglice

Mljeveno meso recepti - priprema na dva načina

Mljeveno meso recepti uvijek su dobar odabir za savršen ručak

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 19.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mljeveno meso može se pripremati na mnogo načina te se kombinira uz brojne namirnice. Mi vam danas donosimo mljeveno meso recepti - lazanje i mesne okruglice.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay) 

Mljeveno meso recepti

Lazanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za pripremu vam je potrebno: 

Za tjesteninu i meso: 

Upravo se čita

Image
STADIONSKA KATASTROFA

FOTO/VIDEO Šokantne snimke stampeda u Indoneziji obilaze svijet, sve više mrtvih: 'Nestalo je kisika, gušili su se'

  • 1 pakiranje gotovih listova za rezanje
  • 300 ml pasirane rajčice 
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 luk 
  • 100 ml bijelog vina 
  • 300 g ribanog sira (gauda, trapist) 
  • sol, papar, origano, talijanska mješavina začina

Za bechamel umak: 

  • 600 ml mlijeka 
  • 100 g topljenog sira 
  • 4 žlice kiselog vrhnja 
  • 4 žlice oštrog brašna 
  • sol, papar
  • muškatni oraščić

Na ulju popržite na sitno nasjeckani luk, a potom u tavu dodajte meso te zajedno pržite dok ono ne potamni. Sada dodajte vino i kratko popirjajte pa dodajte pasiranu rajčicu i začine po želji te nastavite pirjati oko 20 minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok se meso pirja, bacite se na pripremu bechamela. Na vatri otopite maslac te u njega dodajte brašno i 300 ml mlijeka. Kuhajte i lagano miješajte pjenjačom dok se smjesa ne krene zgušnjavati, a onda možete dodati i ostatak mlijeka. Sada ubacite kiselo vrhnje i sir te sve zajedno kratko prokuhajte. 

U vatrostalnu posudu koju ste prije toga premazali uljem izlijte malo bechamela pa složite red listova lazanja na koje dodajte bechamel, a iznad njega sloj mesa i sira. Postupak ponovite dok ne potrošite sve sastojke. Vrh lazanja također prelijte bechamelom, dodajte sira pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 40 minuta dok se na vrhu ne stvori korica.

Mesne okruglice u umaku od rajčice

Za pripremu vam je potrebno: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 glavica luka 
  • 3 češnja češnjaka 
  • 50 g suhe slanine 
  • 350 g pelata
  • 5 žlica riže 
  • maslinovo ulje 
  • sol, papar
  • listići bosiljka 
  • peršin 

Najprije luk i češnjak nasjeckajte na komadiće pa popržite jednu minutu na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckanu slaninu i sve zajedno pržite tri minute. 

U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s polovicom prepržene smjese luka i slanine pa dodajte rižu i nasjeckani peršin. Začinite sa solju i paprom pa rukama izmiješajte sastojke i napravite kuglice. 

Ostatak smjese luka i slanine pomiješajte s pelatima pa dodajte sol i papar te kuhajte 15 minuta. Sada u tavu ulijte malo maslinovog ulja te popržite kuglice na svih strana. Premjestite ih u pleh, zalijte umakom te pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 minuta.

Mljeveno meso recepti uvijek su dobar odabir za savršen ručak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 19.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ukusan prilog

Šampinjoni recept - saznajte kako pripremiti šampinjone u pećnici

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba