Ostalo

Mršavih devet bodova za 'anemične' prepelice Sanje i Morene

Jedino mogu pohvaliti okruglice, koje su izvrsne, hrskave su i pune okusa. Ovaj drugi dio – nula bodova! Niti je povrće pečeno, a prepelice su anemične, blijede. Ja ih nikada ne radim u komadu, nego ih prerežem popola, ali ne do kraja kako bi ostale otvorene kao knjiga", izjavio je Tomislav Špiček nakon što je kušao sirove prepelice!

Press
10.04.2017 23:44

Sanja i Morena izabrale su recept Ivana Pažanina, odnosno prepelice u martel umaku na pačjoj masnoći uz okruglice punjene pancetom. Nažalost, prepelice su prekasno stavile peći pa su one na kušanje došle sirove iznutra. I dok je Žakline Troskot dala i komentar na neukusan, kiselkasti umak kojem su Sanja i Morena pri samom kraju dodale još vina, Pažanin je bio nesretan što njegov recept nije uspio.

Šta da rečem? Ostalo je sirovo meso, a posao nije odrađen kako treba. Umak je napravljen, odgovara mu kiselina, ali sirovo ne može proći. Već se i po boji pancete i mesa prepelice vidi da nije dovoljno pečeno", objasnio je Ivan svoju odluku da kao i ostatak žirija, Sanji i Moreni da trojku. S obzirom da su imale neurednu radnu jedinicu, Sanja i Morena kažnjene su bodom manje.

321 kuhaj

Najbolji parovi večeri s jednakim zbrojem bodova bili su Natali i Hrvoje sa svojim goveđim millefoglie odreskom s taleggio sirom, ragouom od cikle i miso umakom s paprom, te Moira i Zdravko s poširanim zubacem u umaku od pjenušca. Oba para su od Špičeka dobila osmicu, a od Pažanina i Žakline devetku te su time popravili stanje na ljestvici ukupnih bodova.