Ostalo

Mrvica – za sladokusce koji drugačije razmišljaju o hrani

Članica žirija showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", Željka Klemenčić, desetak je godina radila kao novinarka i urednica. Idejna je začetnica kulinarskog priloga mjesečnika 'Dobra hrana' Jutarnjeg lista, ali je brzo shvatila da je, kako je kazala u jednom intervju, beskonačna količina teoretiziranja o hrani ne vodi nikamo.

Press
07.02.2016 15:13

To ju je nagnalo da se s grupicom istomišljenika upusti u izazov stvaranja nezavisnog gastro-multimedijalnog magazina 'Mrvica', za ljude poput nje, kojima se cijela životna filozofija vrti oko prirodne, jednostavne i slasne hrane, prvo samo web izdanje, a onda i tiskano.

Željku u njezine kolege pokretače 'Mrvice' zanima prirodni uzgoj, regionalni razvoj i čuvanje onoga što je uistinu dobro i autentično. Jer, kako i sami tvrde, bez malih uzgajivača koji rade nekonfekcijski proizvod nema vrhunskih restorana. Svaki novi broj digitalnog izdanja magazina Mrvica.hr prelista sedam do deset tisuća čitatelja, a portal ima oko 200.000 pregleda mjesečno i preko 12.000 jedinstvenih korisnika.

Željka se, kako i sama kaže, nije rodila sa željom za da bude jedno s prirodom, ali se rodila s izraženom gladi. Lako je voljeti hranu koja ti čini dobro", rekla je omiljena članica žirija u jednom intervjuu, dodajući da praktične lekcije obavlja u vrtu.

Kad sam dala otkaz na starom poslu, odlučila se osamostaliti i pokrenula časopis 'Mrvicu'. U meni se rodila želja da pokušam nešto uzgojiti. Tako je nastao zajednički vrt s gredicama cikle, blitve, rajčice, buče i šest vrsta salata. Vrt je bio moj prvi intimni kontakt s prirodom. Kroz prljave ruke i noge na zemlji, osim što me učio strpljenju, vrt me uzemljio, dao mi neku novu vrstu sigurnosti koju nisam ni znala da trebam.", priznaje Željka.