Play ponuda
Play ponuda
Fasciniralo ih je flambiranje

Na setu gori vatra!

Crveni tim na setu showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ očekuje novi, šumski tjedan u kojem će, za početak, pokušati napraviti prepelice prema receptu Tomislava Špičeka. I dok se amateri kuhari vesele flambiranju, Špiček je u obilasku shvatio da ga većina natjecatelja nije slušala dok je demonstrirao kako se pripremaju ove „nježne“ptice!

Image
Press/ 7.3.2016. u 13:14
Play ponuda

Špiček je tijekom svoje prezentacije pripreme prepelica s ječmom i porilukom Crvenom timu naglasio da paze na redoslijed kuhanja namirnica i da na vrijeme, odnosno da si odmah pristave temeljac, u pravom trenutku stave kuhati ječam i na vrijeme uključe pećnicu te da dobro zaprže gljive, da sačuvaju količinu sluzi u ječmenoj kaši i paze na trenutak kada temeljac dodaju pticama.

Image
Foto:
Image

No čini se da je većinu natjecatelja više zabavljalo flambiranje jela konjakom, nego Špičekovi savjeti. Tako su Mario i Boris zaboravili uključiti pećnicu, Petra i Filipa nisu na vrijeme napravile temeljac, Marina i Mario su u prepelice stavili temeljac prije flambiranja, dok su Ina i Dina stavile previše konjaka u jelo.

Image
Foto:
Image

Tko će napraviti prepelice najbliže Špičekovom prezentiranom jelu, doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ večeras u 21:05 na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Buon appetito

Pizza recept - saznajte originalni recept za talijansku pizzu

Play ponuda

Više s weba