Špiček je tijekom svoje prezentacije pripreme prepelica s ječmom i porilukom Crvenom timu naglasio da paze na redoslijed kuhanja namirnica i da na vrijeme, odnosno da si odmah pristave temeljac, u pravom trenutku stave kuhati ječam i na vrijeme uključe pećnicu te da dobro zaprže gljive, da sačuvaju količinu sluzi u ječmenoj kaši i paze na trenutak kada temeljac dodaju pticama.
No čini se da je većinu natjecatelja više zabavljalo flambiranje jela konjakom, nego Špičekovi savjeti. Tako su Mario i Boris zaboravili uključiti pećnicu , Petra i Filipa nisu na vrijeme napravile temeljac , Marina i Mario su u prepelice stavili temeljac prije flambiranja , dok su Ina i Dina stavile previše konjaka u jelo.
Tko će napraviti prepelice najbliže Špičekovom prezentiranom jelu, doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" večeras u 21:05 na RTL-u !