Chef Raul Rajtman još je jedno poznato ime u svijetu kulinarstva, a upravo je on našim natjecateljima podrška iza kamera. U ovo vrijeme prošle godine natjecatelje, ali i sve gledatelje je naučio raditi finu domaću majonezu koja garantira uštedu vremena, ali i novaca.
Potrebna su vam dva jaja, jedna jušna žlica octa, limunov sok iz pola limuna, 7 decilitara suncokretovog ulja, dva jaja, sol, papar i senf po želji.
U visoku posudu, najbolje onu za mjerenje tekućine, stavite jedno cijelo jaje i jedan žumanjak. Dodajete sve ostale namirnice polako, kako se ne bi previše izmiješale poremetile balans. Dodajte začine po želji, a zatim ste spremni sve sjediniti – štapni mikser stavite na samo dno posude, uključite ga, te lagano podižete prema vrhu posude. U svega nekoliko trenutaka trebali bi ste dobili domaću majonezu!
Uzmite u obzir da od ove količine namirnica dobijete gotovo jedan kilogram ovog finog umaka, stoga je savršen za blagdanski stol, te izradu omiljene francuske salate.
Jeste li iskušali Raulov recept – javite nam dojmove!