A joj! Što je ovo ispod zvona? Neka žitarica jest, ali ne znam koja je točno... Gledam tu zdjelu i mislim si, gle, hrana za ptice. To me doslovno podsjetilo na nešto s čime sam hranio papige", kazao je Anto koji nije prepoznao proso.
Pripremate li proso i kod kuće? Ne?! Dobro... Dakle, danas gubite nevinost s prosom!", našalio se chef Mate Janković kada je u obilasku shvatio da Anto i Antonio danas prvi put u životu kuhaju s ovom visokovrijednom žitaricom. Niti ostali natjecatelji nisu prepoznali amarant , bulgur i kvinoju na svojim radnim jedinicama i bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se snaći u pripremi jela u kojem žitarica vodi glavnu riječ.
Prvi izazov u novoj tjednoj temi, kuhanju unutar budžeta, je skuhati jelo za najviše 60 kuna. Natjecatelji će tako svoje žitarice spajati s piletinom, svinjetinom, telećom jetrom i srdelama, no žiri će ih nekoliko puta upozoravati na mogući ishod da ključna namirnica padne u drugi plan zbog mesa.
Tko je pozorno slušao savjete žirija, a tko je do kraja kuhanja gurao po svom", doznat ćemo večeras u 21 sat kada se na RTL-u prikazuje nova epizoda gastro showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'