Ostalo

Natjecatelji pripremaju neobično jelo!

Večerašnji zadatak nije nimalo lak – natjecatelji showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" imaju 75 minuta za pripremu neobičnog recepta, zbog kojeg će se poprilično namučiti.

Press
29.11.2017 14:00

Tjedan prije finala završit će još jednim poprilično teškim zadatkom. U današnjoj epizodi natjecatelji kuhaju prema receptu koji je složio žiri Tri, dva, jedan – kuhaj!", a na jelovniku je osso bucco s pancerotima od cikle, koštanom srži i pistacijama. Kandidate je naoko lagan recept potaknuo na razmišljanje je li posrijedi žirijeva teorija zavjere.

recept osso bucco peta sezona 321kuhaj

Chef Mate Janković, prije nego što je parovima dao znak, koji označava početak kuhanja, objasnio je na što trebaju pripaziti kod pripreme ovog jela, ali i koje su njegove karakteristike.

Uglavnom, ovo jelo traži dugo dinstanje, a meso treba biti vrlo mekano. Zove se osso bucco zbog karakterističnog presjeka mesa u kojem se vidi šuplja kost. To je karakteristično meso, vrlo popularno na sjeveru Italije, koje se obično poslužuje s risottom milanese i neki put s njokima ili pireom, a mi smo vam u ovom slučaju odlučili zakomplicirati život pa ćete raditi pancerote s koštanom srži!", kazao je Mate te dodao da se jako raduje ovom jelu. S druge strane, chef Tomislav Špiček upozorava kandidate da se dobro organiziraju i promisle što će prvo krenuti raditi, dok im je Mateja Domitrović Sabo zaželjela sreću u kuhanju.

Sutra je kuhoboj u kojem će jedan par napustiti popularni kulinarski trg. Koja će se dva para boriti za ostanak? Kome će ovaj recept poći za rukom, a tko će napraviti kardinalnu grešku?

Doznat ćemo večeras, u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" u 21:45 sati na RTL-u!