Mate Janković pokazao je i objasnio Tihani i Nikoli kako je najbolje karamelizirati jabuku , a i ostalo slično voće.
Treba najprije napraviti karamel da bi se karamelizirala jabuka. Oni su jabuku stavili sa šećerom i onda treba duži period vremena da se to napravi i to termički obrađuje jabuku pa nećeš imati karameliziranu jabuku nego kuhanu slatku jabuku. Pa sam im savjetovao da to izvade van, najprije naprave karamel pa tek onda stave jabuku na to. Tako će jabuka dobiti potrebnu boju i onda će to bit to!", objasnio je Mate.
Kandidati su poslušali njegove savjete i kasnije su mu bili zahvalni jer su dobili lijepo karameliziranu jabuku kakvu su i htjeli.
Iako možda zvuči komplicirano, zapravo je vrlo jednostavno te taj voćni desert ili prilog možete napraviti kod kuće i na taj način zadiviti svoje ukućane sa svojim umijećem karameliziranja.
Kulinarske savjete stručnog žirija ne propustite pogledati već u ponedjeljak u 21:40 sati kada vas na RTL-u očekuje nova epizoda omiljenog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' .