Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZADIVITE PROFESORA TOMEKA!

Naučite raspoznati razliku prvog i lažnog bifteka!

Većini kuhara amatera u kuhinji, najviše nedoumice izaziva odabir ispravnog komada mesa za planirano jelo. Baš kako bi riješili takve muke i nedoumice, te si pri svakom kuhanju olakšali pola posla, otkrivamo vam tajnu sočnog odreska.

Image
Press/ 20.9.2017. u 16:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bilo da se radilo o govedini, teletini ili pak svinjetini, opće je poznato pravilo da je but prvo klasno meso, odličan za pripremu finih odrezaka. Od buta se spravljaju odresci, a najsočniji su od same središnjice, tj. ruže buta.

Ono što malo tko zna jest činjenica da postoji tako zvani lažni but ili frikando, koji predstavlja butni valjak. To je najžilaviji dio mesa koji traži pirjanje, a upravo to je ponovio i chef Tomislav Špiček natjecateljicama Martini i Naimi, koje nisu znale što uopće pripremaju.

Kako bi dobili bolji uvid o kojoj je vrsti mesa riječ i kako se lažni biftek priprema, pogledajte sami u priloženom videu!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Za prste polizati!

Recepti od vrganja by Tomislav Špiček

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba