Ostalo

Naučite raspoznati razliku prvog i lažnog bifteka!

Većini kuhara amatera u kuhinji, najviše nedoumice izaziva odabir ispravnog komada mesa za planirano jelo. Baš kako bi riješili takve muke i nedoumice, te si pri svakom kuhanju olakšali pola posla, otkrivamo vam tajnu sočnog odreska.

Press
20.09.2017 16:00

Bilo da se radilo o govedini, teletini ili pak svinjetini, opće je poznato pravilo da je but prvo klasno meso, odličan za pripremu finih odrezaka. Od buta se spravljaju odresci, a najsočniji su od same središnjice, tj. ruže buta.

Ono što malo tko zna jest činjenica da postoji tako zvani lažni but ili frikando, koji predstavlja butni valjak. To je najžilaviji dio mesa koji traži pirjanje, a upravo to je ponovio i chef TomislavŠpiček natjecateljicama Martini i Naimi, koje nisu znale što uopće pripremaju.

Kako bi dobili bolji uvid o kojoj je vrsti mesa riječ i kako se lažni biftek priprema, pogledajte sami u priloženom videu!