Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ŽELIM ZNATI VIŠE!

Naučite razliku između muflona i jelena!

Zbunjenost i panika u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ ponekad može uzrokovati veliku promjenu na tablici ukupnih bodova. Baš zbog lošeg odabira namirnica natjecatelji su sinoć najviše kiksali u pripremi mesa od divljači.

Image
Press/ 27.9.2017. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Neke natjecatelje zbunile su namirnice u košari pa su tako Antonio i Anto mislili da pripremaju muflona, a u stvari su imali jelena. No, obzirom da u divljač ubrajamo i jelena i muflona, Slavoncima se posrećilo pa su znali pikantno pripremiti divljač.

Razlika između muflona i jelena je vrlo jednostavna – muflon je vrsta divlje ovce. Obje životinje spadaju u krupnu divljač, meso im je slične teksture pa se i pripremaju na isti način. Jelen se lovi u siječnju i veljači, a muflon cijelu godinu, dok muflonka i janje od kolovoza do prosinca.

Možemo ih kuhati, pirjati ili peći. Najbolji dijelovi divljači za pečenje i pirjanje su hrbat i stražnje noge dok se prsa, prednje noge i vrat obično kuhaju za ragu ili se od kuhanog mesa pripremaju izvrsne paštete. Pečena divljač poslužuje se uz tamni umak, pikantnije umake ili slatkaste umake uz dodatak kompota, osobito džema od brusnica, koji će ublažiti miris mesa divljači.

A kako su Anto i Antonio pripremili „muflona“, pogledajte sami u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Press/ 27.9.2017. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Žestoko i ponekad ljuto

Lovački gulaš - pravo muško jelo

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba