Ostalo

Naučite razliku između muflona i jelena!

Zbunjenost i panika u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" ponekad može uzrokovati veliku promjenu na tablici ukupnih bodova. Baš zbog lošeg odabira namirnica natjecatelji su sinoć najviše kiksali u pripremi mesa od divljači.

Press
27.09.2017 10:00

Neke natjecatelje zbunile su namirnice u košari pa su tako Antonio i Anto mislili da pripremaju muflona, a u stvari su imali jelena. No, obzirom da u divljač ubrajamo i jelena i muflona, Slavoncima se posrećilo pa su znali pikantno pripremiti divljač.

Razlika između muflona i jelena je vrlo jednostavna – muflon je vrsta divlje ovce. Obje životinje spadaju u krupnu divljač, meso im je slične teksture pa se i pripremaju na isti način. Jelen se lovi u siječnju i veljači, a muflon cijelu godinu, dok muflonka i janje od kolovoza do prosinca.

Možemo ih kuhati, pirjati ili peći. Najbolji dijelovi divljači za pečenje i pirjanje su hrbat i stražnje noge dok se prsa, prednje noge i vrat obično kuhaju za ragu ili se od kuhanog mesa pripremaju izvrsne paštete. Pečena divljač poslužuje se uz tamni umak, pikantnije umake ili slatkaste umake uz dodatak kompota, osobito džema od brusnica, koji će ublažiti miris mesa divljači.

A kako su Anto i Antonio pripremili muflona", pogledajte sami u priloženom videu.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.