Ostalo

Ne bacajte hranu: Kako iskoristiti ostatke hrane i sljedeći dan?

Naručili ste porciju kineske ili talijanske hrane, no niste mogli pojesti cijelu pa ste ostatak spremili u hladnjak za sutra? No, sljedećeg jutra ti ostaci vam ne izgledaju kao dobar obrok? Evo kako ih uz nekoliko savjeta možete pretvoriti u ukusan i hranjiv obrok i drugi dan.

Dobar tek
25.04.2018 09:35

Da bi vam ostaci hrane bili ukusniji i sutradan, dodajte im zdrave sastojke poput povrća, cjelovitih žitarica i slično.

Popržite povrće

Mrkvu, brokulu, luk i papriku možete popržiti na malo vrućeg ulja i dodati ih riži ili tjestenini.

Iskoristite sve prednosti riže

Na laganoj vatri i malo ulja popržite smeđu rižu ili quinoju pa joj dodajte ostatke vašeg jučerašnjeg obroka ili povrće po želji.

Napravite originalnu pizzu

Pirjajte povrće i iskoristite ostatke pečene piletine od jučer tako što ćete pripremiti drugačiju, originalnu pizzu.

Wrap od zelene salate

Ostatke mesa, peradi ili ribe zamotajte u listove zelene salate i uživajte u hrskavom wrapu.

Kreativan omlet

Ostatke špinata, kelja i drugog povrća umiješajte u omlet i uživajte u bogatijem okusu vašeg doručka.

Još zanimljivih tema pročitajte na portalu Dobar tek .