S obzirom na to da nam stiže hladnije vrijeme, mnogi će posegnuti za debelom dekom i velikom zdjelom punom hrane za utjehu, koja bi mogla popraviti trenutno raspoloženje i donijeti malo sreće.
Chef Mate Janković još je prije priznao da utjehu pronalazi u punjenim paprikama s pireom, dok se Mateja Domitrović Sabo tada okreće svim jelima koja ju vraćaju u djetinjstvo, no najviše nas je iznenadio odgovor chefa Tomislava Špičeka . Iako već i ptice na grani znaju koliko Tomek voli jesti buncek, na sve moguće načine, ipak utjehu pronalazi u varivu od graška s noklicama, čiji nam je recept i otkrio, baš kako bismo se i sami uvjerili. Ako nemate ideje za nedjeljeni ručak, a želite pojesti jelo na žlicu koje će vas zagrijati, ovo je savršen recept za vas.
Sastojci:
Grašak 0,800 kg
Celer korjen 0,200 kg
Mrkva 2 kom
Crveni luk 2 glavice
Jaja 4 kom
Svježi kopar 1 vezica
brašno, sol, papar, ulje, dimljena crvena paprika
Priprema:
Na ulju pirjamo sitno rezani crveni luk, dodamo mrkvu i celer rezan na kockice, podlijemo vodom. Kad jelo zakipi, nakon 15 min dodamo grašak, svježi kopar sitno rezani, začine te ukuhamo noklice (jaja, brašno, ulje sol, malo vode) po potrebi jelo zgusnemo brašnom razmućenim u vodi.