Stari Grci su ih štovali kao jelo bogova i afrodizijak, Egipćani su ih obožavali panirati u pivskom tijestu, Kinezi ih koriste u brojnim 'jelima na žlicu', a na našim se prostorima redovito pripremaju u Trilju i Lokvama.
Mogu se pripremati na bezbroj načina – prženi, pohani, u varivima, u bijelom vinu, u rižotu, s rajčicama, s pršutom i začinima itd. Važno je samo koristiti meso žaba iz kontroliranih uvjeta i provjerenih dobavljača, te ih je potrebno ispravno očistiti.
To se radi tako da se krakovima odreže zadnji članak i trbušna kožica, a zatim se najčešće valjaju u brašnu. Ova vrsta mesa odlično se spaja s jakim začinima, stoga se slobodno odlučite za ljutu crvenu papriku, malo više papra ili ako ste skloni orijentalnim okusima, možete im dodati i malo curryja.
Pripremate li žablje krakove? Podijelite svoj recept s nama!