Obične s masnoćom, pancetom ili čvarcima, na bijelo šugo s ombolom i domaćim kobasicama, na crveno s kobasicama i sušenim rebrima, s domaćom kokoši, ili po novijim recepturama s gljivama, šparugama, rakovima i školjkama ili tartufima...Tijesto treba biti elastično, ni prečvrsto ni premekano, već podatno do te mjere da čeka da ga razvaljate, provučete, izrežete, oblikujete...
Sve to trebaju znati i natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'Arsen i Željan, koji večeras rade pljukances ragoutom od kunića i prženim pistacijama, servirano uzprženurikului grana padano sir.
Brašno, ulje i voda osnovne su namirnice za pljukance, no pripreme treba paziti i na teksturu i na duljinu pljukanca. Makarune, fuže, pljukance..., što god radili, ne samo da nećete pogriješiti nego ćete i uživati.