Iako svi najčešće koristimo kupovne njoke, ukusniji su kada se pripremaju kod kuće. A kako zapravo glasi njokerecept i što vam je sve potrebno za pripremu, pročitajte u nastavku.
Za pripremu vam je potrebno:
- 6 krumpira
- 1 žumanjak
- 200 g glatkog brašna
- sol
(FOTO: Pixabay)
Njoke recept :
Krumpire skuhajte u kori, a znat ćete da su kuhani kada im kora popuca. Sada ih ogulite i usitnite gnječilicom za krumpire, a onda u njihdodajte žumanjak, sol i brašno. Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, a onda ga podijelite u manje kuglice.
Svaku kuglicu razvaljajte u dugi valjak, a potom nožem izrežite tijesto na njoke željene veličine. Poslažite ih na pobrašnjenu površinu i već su spremni za kuhanje.
Ubacite ih u posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu, znači da su gotovi. Možete ih servirati s raznim umacima, a ako ste umijesili veću količinu, slobodno ih ubaciteu zamrzivačza kasnije konzumiranje.
Ovaj je njoke recept veoma jednostavan, a za njega su vam potrebna samo četiri sastojka.